Gyártói felhívás a csereprogramban történő részvételre

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium pályázatot tett közzé nagykorú természetes személyek részére a magyar háztartások energiahatékonyságának növelése érdekében.

Az Otthon Melege Program keretében meghirdetett Háztartási Nagygépek Cseréje Alprogram célja a magyarországi háztartásokban található régi, energiafaló háztartási nagygépek (hűtőgépek, fagyasztók és mosógépek) magas energiahatékonyságú, új berendezésekre történő cseréjének támogatására.

KI MINŐSÜL GYÁRTÓNAK?

A HGCS 2018 program során a Pályázati útmutató szerint gyártónak minősül a hazai márkaképviselet és a kizárólagos forgalmazó.

RÉSZVÉTEL A PROGRAMBAN

Amennyiben Ön gyártóként kíván cégével a HGCS 2018-hoz csatlakozni, kérését jelezze az APPLiA (korábban CECED) Magyarország Egyesülésnek az info@applia.hu email címen.

Figyelem! Az APPLiA Magyarország Egyesülés tájékoztatja Önöket, hogy a HGCS 2018 programban a pályázati útmutató értelmében csak olyan készülékeket tölthetnek fel a készüléklistára, amelyek vonatkozásában Önök gyártónak (azaz az adott márka hazai leányvállalatának vagy kizárólagos magyarországi forgalmazójának) minősülnek, és ezt igazolni is tudják szükség esetén a hatóságok, továbbá a pályázatkezelő (NFSI) és az illetékes minisztérium (ITM) felé. Az APPLiA Magyarország Egyesülés erről a követelményről tájékoztatást nyújt Önöknek, és az Önöktől kapott nyilatkozatot valósnak fogadja el, a nyilatkozatok valóságtartalmát és jogi megfelelőségét vizsgálni nem tudja, tekintettel arra, hogy nem hatóságként, hanem a pályázatkezelő együttműködő partnerként vesz részt a HGCS 2018 programban. Ezért a nyilatkozatok valóságtartalmáért és a HGCS 2018 program pályázati útmutatójának való megfelelésért a felelősség Önöket terheli. Olyan márkájú készülék felvitele a készüléklistába, mely(ek) vonatkozásában nem minősülnek gyártónak, a pályázati útmutató szabályainak megsértését jelenti, és jogi következményeket vonhat maga után.

A PROGRAM HIRDETÉSE

Annak érdekében, hogy a vásárlók értesülhessenek arról, hogy az Önön készülékei is választhatóak az Otthon Melege Program Háztartási Nagygépek Cseréje Alprogramban, használhatják az elmúlt években a vásárlók által már megismert, az alábbiakban letölhető csereprogram-logokat:

Mosogép Csereprogram
Hűtőgép Csereprogram